dijous, 10 d’octubre del 2013

Sir Ken Robinson: "Las escuelas matan la creatividad" TED 2006

Bon dia a tothom!

L'altre dia a COED, ens van ensenyar aquest vídeo sobre l'educació. Bàsicament parla del futur de l'educació, de la jerarquia que hi ha en les assignatures, i de la multi-funcionalitat que tenen les dones en comparació amb els homes.
Penso que és un vídeo força interessant i alhora entretingut per com s'expressa ell parlant i la gràcia que li dóna a l'hora de fer bromes.


Youtube

Espero que us agradi, fins aviat!

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Les videolliçons i els videos motivadors de J.Ferrés.

Bon dia!

Seguint amb l'escriptor J. Ferrés, descobrim el que ell anomena com a "videolliçons" i "videos motivadors". Per tal de poder-vos explicar amb claredat que signifiquen aquests dos termes, us adjunto la següent pàgina web: Edu3

edu3.cat

Un cop entreu en aquesta pàgina, podreu distingir entre:
  • "Videolliçons" (durant), són reproduccions de vídeo que ens ensenyen conceptes sobre algun tema, no tothom les percep de la mateixa manera, és per això que són més eficaces treballades individualment.
  • "Videos motivadors" (després) , són reproduccions de vídeo que ens transmeten emocions a través de la música, colors, personatges... És un vídeo per veure de manera col·lectiva o amb grup.
A mesura, que aneu veient les diferents reproduccions d'aquesta pàgina web, podreu catalogar-los com a "videolliçons" o com a "videos motivadors".
Gràcies, us espero el pròxim dia amb més GTIC!

"Video y educación" de J. Ferrés.

Bones,
Ahir a la classe de GTIC varem treballat amb el llibre de "Video y educación" de J. Ferrés, concretament amb tres dels capítols del llibre. 

-"Un nou home":
Ens parlava de l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerra del nostre cervell. Avui en dia la societat tendeix més cap a l'hemisferi dret, aquell on s'hi troben les emocions, la reconstrucció  de conjunts o els rostres. En canvi, en el de l'esquerra hi trobem la part més analista i/o deductiva amb la lectura i l'escriptura.

-"Un nou mode de conèixer":
Ens parlava de les diferents concepcions que tenim sobre conceptes com l'amistat, ja que són temes molt subjectius i per tant la persona pensa de manera distinta a la resta. A partir d'aqui se centra en la diferència que hi ha amb escriure una frase (procés lògic) i veure una foto (instantani), on tornem a veure aquesta distinció dels dos hemisferis.

-"Un nou llenguatge":
Ens explicava com la imatge passa a ser emoció i després idea quan mirem una pel·lícula i com la imatge passa a ser idea i després emoció quan llegim un text

Us adjunto el link per si voleu donar-li un cop d'ull al llibre on-line: