dilluns, 23 de desembre del 2013

Pot ser que no sigui un adéu... sinó un fins aviat!

Molt bona tarda a tothom, 

Com he dit en la darrera entrada, aquella era la última activitat que feia de l'assignatura de GTIC. 
És per això que, aquest bloc deixarà d'estar actualitzat i romandrà a la xarxa amb aquesta entrada com a final. Tot i això, espero que algun dia pugui tornar a obrir-lo per poder-vos il·lustrar amb els meus aprenentatges a la universitat. 
M'agradaria afegir que, realitzar aquest bloc ha enriquit moltíssim el meu coneixement envers a les noves tecnologies. Cal dir que, no només he aprés diferents eines o recursos útils per a dur a terme a la xarxa, sinó que també he pogut descobrir el nou món dels blocs, aquell tan ampli i extens que et permet tenir a l'abast informació de qualsevol tipus.


Espero que us hagi agradat i us hagi servit tota la informació que he recopilat en aquest lloc web.
Moltes gràcies, i fins aviat!!

"Taxonomia de Bloom".

Hola a tots/es!
L' última activitat de GTIC, consisteix en fer una taula amb aquelles eines i recursos TIC utilitzats al llarg del semestre. A més a més, també hi constaran aquelles habilitats cognitives segons la Taxonomia de Bloom, per tal de poder-les relacionar amb cadascuna d'aquelles eines emprades.
M'agradaria afegir que, ha estat molt interessant descobrir noves eines o recursos com el CmapTool o els Wikis ja que, considero que ambdues eines són força completes a nivell cognitiu. També, he trobat important aquella habilitat cognitiva anomenada recordar, perquè sense la memòria poques coses podríem recordar per tal de després comprendre-les, aplicar-les, analitzar-les, avaluar-les i crear-les.
Us adjunto la taula que he dissenyat: Taxonomia de Bloom by Aidald.


Gràcies!!

Què no podríem fer sense els ordinadors?

Hola de nou!

L'altre dia a la classe de GTIC, vàrem fer un llistat d'algunes de les coses que podiem fer utilitzant eines concretes i que sense l'ajuda dels ordinadors fora impossible de fer. Aquí, teniu la llista:

  1. L' ús d'una aplicació, que et permet crear un lloc web col·laboratiu editat des del navegador i pels usuaris. Aquest programa rep el nom de, Wiki.
  2. Efectuar presentacions multimèdia amb animacions, des del programa PowerPoint.
  3. Utilitzar els traductors online.
  4. Fer servir els xats o les videoconferències amb el Whatsapp o el Viber.
  5. Compartir informació amb tot el món, gràcies a Blogger.
  6. Construir gràfics estadístics o fulls de càlcul amb l' Excel
  7. Jugar amb un programa de donar ordres en el que l'ordinador és l'alumne, Scratch.
  8. Transmetre informació, penjar fotografies o donar opinions sobre qualsevol aspecte a tothom a qui tu permetis que ho visualitzi, a través del Twitter.
  9. Organitzar els teus espais o la teva informació de l'ordinador, amb Netvibes.
  10. Visualitzar o crear videos amb el YouTube.

M'agradaria afegir que, aquest és un petit recull molt general d'alguns dels aspectes que he treballat a les classes de GTIC. Cal dir que, ha sigut molt enriquidor poder treballar més a fons cadascun d'aquests aspectes, ja que molts d'ells em serviran per utilitzar-los en un futur amb els infants.

Gràcies, i fins aviat!

Una vessant més poètica...

Bon dia!

Fa uns quants dies, vàrem haver de llegir un poema en veu alta davant de tota la classe. Aquesta tasca, la vam realitzar a COED, una de les assignatures que tenia en aquest primer semestre de la universitat.

Tot seguit, us adjunto el poema que jo mateixa vaig escriure i vaig recitar de memòria:

RECORDS.

Es despertava amb un somriure
i caminava al seu costat,
com si res li impedís viure
sent víctima d'una gran falsedat.

Dies plens de tristor
on tot és res i res és tot,
com aquella nit de negror,
un somni que ja és mort.


Espero que us hagi agradat, gràcies!