dissabte, 19 d’octubre del 2013

Analitzem un bloc educatiu

Hola de nou, 

Avui analitzaré un bloc educatiu, és un dels guanyadors del Premi Espiral de Edublocs de la setena Edició, us adjunto el link per tal de que el pugueu visualitzar:

Primerament, dir-vos que és un bloc sobre Educació Infantil on es comparteixen les experiències i les eines d'una mestre per tal de que tothom pugui aprendre. Els continguts acostumen a estar en format de text i d'imatge, tret d'algun on apareix amb vídeo.

Segons el llibre que hem llegit, és un bloc tan d'aula com de mestres, on s'hi duen a terme diferents entrades que expliquen les diverses activitats realitzades en una classe i les idees que té en ment la propietària del bloc, l' Aurora.

Com podem observar, aquest bloc està dividit per categories i etiquetes a la part superior i per un recull bastant ampli d'informacions addicionals al lateral dret. 
La plataforma que utilitza és la de Blogger, una eina força útil per tots aquells que vulguem compartir els nostres coneixements amb els altres.

Les entrades d'aquest bloc són bàsicament activitats que ha realitzat l' Aurora per tal de que tothom pugui assabentar-se del que fa i de quines idees té. S'hi treballen competències com l'organització de materials, la reutilització de materials, diferents maneres d'aprendre jugant...

Afegir també, que hi apareixen comentaris de tot aquell públic a qui va dirigit el bloc, és a dir de pares, mares, educadors, interessats en el tema i molts més.
Per últim, dir-vos que aquest bloc també disposa d'un blocroll on hi podem veure quins blocs són els que llegeix l' Aurora.

Gràcies i fins aviat!

Què hem après dels blocs?

Hola a tothom!

L'altre dia a la classe de GTIC vam estar comentant les idees que havíem après sobre el llibre "Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions i experiències per a docents". També vam parlar de la diferenciació entre blocs digitals i revistes de paper, i clarament els blocs són cada cop més usats per la societat.

Idees a destacar sobre el llibre:
  • Web 2.0 
És un web on els mateixos usuaris són els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica.
  • Blogroll 
És el llistat de blocs que més t'interessen, apareix al lateral del teu bloc i és una de les eines que pots afegir-hi.
  • RSS 
És la font d'informació que més t'interessa i que pots sincronitzar en el teu bloc.
(Explicat anteriorment en una altre entrada).
  • Tipus de blocs 
Blogger, Coctelera...
  • Classes de blocs 
Seminari, aula, personals, centre...

dimarts, 15 d’octubre del 2013

12 Propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point

Bon dia,

Ahir vam treballar un text sobre les 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point, fet pel nostre professor de GTIC. 

Aquest text ens parla sobre dues de les maneres d'ús de la presentació amb Power Point, la tradicional i la creativa. A partir d' aquí, ens mostra una sèrie d'avantatges i inconvenients sobre ambdues maneres, com en el cas de l'ús tradicional on el principal problema és l'excés de lletra en una mateixa diapositiva.

Paral·lelament, anàvem relacionant algunes presentacions amb alguns fragments del text. Com ara, el tema dels llorigons, que apareix al final de la pàgina 5 del text i fa captar l'atenció dels alumnes per tal de que se n'adonin de les trampes que el proposa el Power Point al llarg de la presentació.


Us adjunto el link amb el text de les 12 Propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point: PDF

Gràcies!