divendres, 29 de novembre del 2013

Organitzem i compartim la informació amb Padlet i Gliffy!

Hola de nou,

Fa uns dies vaig descobrir una magnífica eina per tenir el meu propi suro i poder fer els meus petits escrits, s'anomena...Padlet i com he dit és un suro digital en el qual transmetem idees o conceptes sobre un tema.


De moment, he volgut crear un Padlet sobre tres esports: la natació, la dansa i el futbol. Espero que us agradi.



A més a més, també vaig descobrir una bona manera de representar procediments amb la finalitat de resoldre una tasca: els fluxogrames. Aquests, els he pogut fer servir a través de Gliffy, una eina on-line que em permet crear una mena de mapes semàntics amb les paraules clau que més m'interessin.
Aqui, us deixo la tasca feta individualment:

Gràcies!!

Benvingut al nou món dels...mapes conceptuals!

Bon dia a tothom,

Avui m'agradaria parlar-vos dels mapes conceptuals, una de les eines més emprades pels estudiants a l'hora de fer un resum de tots els aspectes d'un tema.

Comencem...
L'altre dia a la classe de GTIC, vàrem descobrir noves maneres de fer mapes conceptuals sense necessitat de tenir a mà un paper i un llapis. Així doncs, vam utilitzar un programa d' ordinador gratuït anomenat CmapTools que permet realitzar mapes conceptuals.


[cmap.gif]


L'activitat que vam realitzar a classe consistia en crear un mapa conceptual a partir d'un text, que parlava sobre el "dinar de Nadal" d'una família. Seguidament, vaig haver de llegir-me amb molta concentració cadascun dels aspectes d'aquell text per tal de poder plasmar-los en el mapa. 

A l'hora de crear-lo vaig tindre poques dificultats ja que era força intuïtiu el seu funcionament. El que em va costar més va ser enllaçar cadascun dels conceptes amb els que els hi pertocava, ja que hi havia vegades que estaven massa lluny per adjuntar-los.

Com a conclusió, m'agradaria dir que tan els mapes conceptuals, com els texts o com d'altres eines... són recursos que fem servir per transmetre idees o emocions a un receptor.

Aqui teniu el resultat del meu mapa amb el CmapTools:


Gràcies, i fins la propera!

dimecres, 27 de novembre del 2013

Viquipèdia, col·laborem-hi tots junts!

Bon dia,

L'altre dia a la classe de GTIC vàrem estar parlant sobre l'enciclopèdia digital de contingut lliure que tothom pot millorar, la Viquipèdia.


Wikipedia

Hi ha alguns aspectes que hauríem de tenir en compte abans de crear o fer una modificació en un article de la Viquipèdia, aquests els trobareu al bloc següent: 

El que vàrem fer a classe, va ser formar grups de tres persones per tal de poder crear o modificar un article de la Viquipèdia. Pel que fa al meu grup, vàrem decidir crear un usuari individual i després anar-hi treballant conjuntament a partir de la informació de cadascuna.
Afegir també, l' importància de posar referències o cites a l''hora de realitzar alguna modificació en una pàgina de la Viquipèdia, ja que d'aquesta manera podrem informar d' on hem extret la informació aportada.

Seguidament, us adjunto l'article que vàrem modificar on el tema és, la Pilota:

Per acabar, m'agradaria dir que ha sigut una tasca força enriquidora per a mi, ja que he pogut aportar el meu gra de sorra a una de les pàgines web més emprades i visitades per la societat. Afegir també, que en un principi he tingut la sensació d'estar una mica perduda perquè no sabia com funcionava, però després he vist que no era tan difícil si tenia una mica de paciència.

Gràcies!!