dissabte, 5 d’octubre del 2013

Copyright i CC

Hola de nou!

Avui us explicaré el que vaig aprendre en la darrera classe de GTIC, doncs bé, el professor ens va explicar quins tipus de llicències ens autoritzen o ens restringeixen el poder fer ús de la informació de pàgines web. 

Primerament, hi ha el Copyright, que s'utilitza per indicar que una obra està subjecte als drets d'un autor i per tant no tens la llibertat de poder copiar, publicar,... la informació d'aquella pàgina en un altre lloc.
Apareix també el Copyleft, que és tot el contrari a el Copyright, ja que et permet la lliure distribució de copies i versions modificades d'una obra, tot exigint que el mateixos drets siguin guardats en les versions modificades. Per a més informació: Copyleft

Copyright Symbols
Flickr

Després, tenim la "CC" (Creative Commons) una llicència gratuita que no està subjecte sota els drets d'un autor, la qual cosa vol dir que et permet copiar, compartir, publicar... la informació d'un lloc web en un altre de diferent.
Per a més informació: Creative Commons.

A partir d'aqui, quan volgueu copiar o fer ús d'una informació que no sigui vostre, haureu de comprovar si està subjecte o no per alguna de les llicències explicades anteriorment. Per posar-ho més fàcil, us diré que en el cas de voler copiar imatges és molt recomanable fer-se una compte "Flickr" o utilitzar "Wikipedia Commons" com a llocs autoritzats per dur a terme aquestes accions de manera legal.

Us adjunto els links de les dues pàgines:
M'agradaria afegir dos conceptes més, el software privatiu i el software lliure. 

Software privatiu: També anomenat software de propietat. És un programari amb restriccions d'ús, modificació i no es pot copiar ni redistribuir versions modificades o no modificades.
Software lliure: És una programari que es pot usar, estudiar, copiar, redistribuir i modificar sense cap mena de restricció.


Per acabar, penso que és molt important saber d' on extraiem la informació i si aquesta està autoritzada o no per poder-ne fer ús en d'altres llocs. Això dóna un gran exemple als nens, ja que d'aquesta manera duen a terme accions de manera legal i amb total seguretat.

Fins aviat!

dijous, 3 d’octubre del 2013

El dia a dia d'unes universitàries (Youtube)

Bones a tots,

L'altre dia a  la classe de GTIC, el professor ens va ensenyar a editar un vídeo.
Primerament, ens varem posar per parelles per tal d'escollir el tema sobre del que tractaria el vídeo. Un cop decidit el tema, varem gravar i penjar diverses seqüències amb el mòbil (amb privacitat). Seguidament, hem hagut d'adjuntar cadascuna d'aquelles seqüències per tal de poder crear una gravació més conjunta i li hem afegit un efecte d'imatge. 
Finalment, el vídeo es va penjar al meu canal tot seleccionant la opció de compartir.
Aquí teniu el vídeo:


Youtube

Gràcies, espero que us agradi!

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Noteflight

Hola a tots!

Avui a la classe de música, ens han ensenyat a editar una partitura amb el programa Noteflight.
Us adjunto la cançó que hem creat, es titula Frere Jacques:


Espero que us agradi, fins una altre!

Organitzem l'espai informàtic amb Bookmarks, Netvibes, Scoop.it

Hola!

L'altre dia a la tercera classe de GTIC, el professor ens va explicar com podíem guardar les nostres pàgines web d'interès i alhora endreçar-les en carpetes. 
En primer lloc, obrim el buscador i ens dirigim cap a la part dreta, allà hi trobarem tres línies en horitzontal. Fent "clic" sobre aquestes, aneu a l'opció que diu, "Marcadors". Seguidament, busqueu el "Gestor d'adreces d'interès" (en cas de tenir el Windows 8) i afegiu una nova carpeta. Així doncs, podreu crear tantes carpetes com vulgueu i en cadascuna d 'elles hi podreu posar allò que més us interessi. A més a més, al final del buscador hi tenim una estrella petita, aquest recurs s'anomena "Bookmarks" i com veuràs és ideal per a guardar pàgines web en el nostre gestor d'adreces d'interès.

Una de les altres coses interessants que ens va ensenyar el professor, fou una web anomenada “Netvibes”. Aquesta web ens permet visualitzar d’ una manera ben clara aquelles pàgines web que més ens interessen. A més a més, pots cercar informació de tots tipus i seleccionar el buscador que més t’ interessi. 
Us adjunto el link de la pàgina web: Netvibes

Per tal de poder visualitzar i endreçar les nostres pàgines d'interès, haureu d'anar a la web que més us interessi i buscar la següent icona:

RSS Combined












Flickr

Aquesta icona, s'anomena RSS (Really Simple Syndication), i per tal de poder fer-la servir, haureu de fer clic sobre d'ella i copiar la URL. Després, us dirigiu cap al vostre Netvibes i a la part esquerra veureu que posa afegir canals, doncs només haureu de copiar la URL de la web.
Us adjunto també, un video explicatiu sobre els RSS, l'ha penjat el professor de GTIC al seu bloc: Gestió de la Informació i Educació





Per acabar,  us parlaré sobre una eina força eficaç per buscar informació sobre qualsevol tema. S'anomena "Scoop it" i ens obrirà el ventall d'opcions quant a la recerca, ja que no es tancarà únicament amb el buscador. Així doncs, per poder fer ús d'aquest buscador només cal que us registreu a la pàgina web i escolliu quin és el vostre tema d'interès per tal de poder buscar la informació que vulgueu i poder-la compartir amb la resta de gent que hi estigui registrada.
Per acabar us afegiré la meva compte de "Scoop it" a la part superior esquerra del meu bloc.

Gràcies, i fins una altre!

diumenge, 29 de setembre del 2013

Google Drive

Hola de nou!

Ahir va ser el segon dia de GTIC, el que vam fer va ser llegir l'entrada d'un dels blocs que va començar una noia de la classe. Després, el professor ens va posar un video sobre el Drive, per tal de començar a treballar amb aquesta nova pàgina. El Drive, és una eina força útil alhora de fer treballs en grup, ja que et permet modificar un document sense que aquest s'hagi de guardar i enviar als altres components del grup. De tal manera que la informació del treball, queda guardada un cop que un dels membres faci algun canvi en el treball.

La feina que hem fet consisteix en fer una presentació amb grups de tres o quatre persones, i dur a terme una presentació tot fent servir el Drive. El tema que ens ha tocat ha estat: "Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules." A partir d' aquí, una de les components del grup a hagut de compartir el document amb la resta del grup, per tal de que la resta hi pogués intervenir.
Per acabar us adjunto el document, la presentació i el formulari.




Això és tot, us espero el proper dia amb més GTIC, gràcies!

Webquests

Hola!

Avui us explicaré una de les activitats que ens va proposar fer el professor de GTIC. Es tracta de penjar un vídeo en el bloc, per tal de saber com dur a la pràctica aquest exercici.
Primerament, he anat a la web en la que si trobava el vídeo i he copiat, enganxat l'enllaç que apareixia en la part superior del vídeo. Un cop enganxat l'enllaç a la meva entrada, l'he hagut de passar en HTML per tal de poder modificar les mesures a través del codi embed. Aquestes mesures estan citades on apareixen les paraules height i width.
Una webquest, és una de les idees didàctiques que es fa servir amb l' internet i que el seu funcionament es basa amb el constructivisme.
Finalment, us penjo el vídeo on veureu l'experiment que desenvolupa una mestre amb els seus alumnes sobre les constel·lacions zodiacals.


Edu3

Gràcies!