dimarts, 1 d’octubre del 2013

Organitzem l'espai informàtic amb Bookmarks, Netvibes, Scoop.it

Hola!

L'altre dia a la tercera classe de GTIC, el professor ens va explicar com podíem guardar les nostres pàgines web d'interès i alhora endreçar-les en carpetes. 
En primer lloc, obrim el buscador i ens dirigim cap a la part dreta, allà hi trobarem tres línies en horitzontal. Fent "clic" sobre aquestes, aneu a l'opció que diu, "Marcadors". Seguidament, busqueu el "Gestor d'adreces d'interès" (en cas de tenir el Windows 8) i afegiu una nova carpeta. Així doncs, podreu crear tantes carpetes com vulgueu i en cadascuna d 'elles hi podreu posar allò que més us interessi. A més a més, al final del buscador hi tenim una estrella petita, aquest recurs s'anomena "Bookmarks" i com veuràs és ideal per a guardar pàgines web en el nostre gestor d'adreces d'interès.

Una de les altres coses interessants que ens va ensenyar el professor, fou una web anomenada “Netvibes”. Aquesta web ens permet visualitzar d’ una manera ben clara aquelles pàgines web que més ens interessen. A més a més, pots cercar informació de tots tipus i seleccionar el buscador que més t’ interessi. 
Us adjunto el link de la pàgina web: Netvibes

Per tal de poder visualitzar i endreçar les nostres pàgines d'interès, haureu d'anar a la web que més us interessi i buscar la següent icona:

RSS Combined












Flickr

Aquesta icona, s'anomena RSS (Really Simple Syndication), i per tal de poder fer-la servir, haureu de fer clic sobre d'ella i copiar la URL. Després, us dirigiu cap al vostre Netvibes i a la part esquerra veureu que posa afegir canals, doncs només haureu de copiar la URL de la web.
Us adjunto també, un video explicatiu sobre els RSS, l'ha penjat el professor de GTIC al seu bloc: Gestió de la Informació i Educació





Per acabar,  us parlaré sobre una eina força eficaç per buscar informació sobre qualsevol tema. S'anomena "Scoop it" i ens obrirà el ventall d'opcions quant a la recerca, ja que no es tancarà únicament amb el buscador. Així doncs, per poder fer ús d'aquest buscador només cal que us registreu a la pàgina web i escolliu quin és el vostre tema d'interès per tal de poder buscar la informació que vulgueu i poder-la compartir amb la resta de gent que hi estigui registrada.
Per acabar us afegiré la meva compte de "Scoop it" a la part superior esquerra del meu bloc.

Gràcies, i fins una altre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada