dimarts, 20 d’octubre del 2015

Pla d'acollida (EBM L'Oreneta)

Benvolguda, el meu nom és Aida i seré la persona que et farà una mica de guia durant aquests dos dies que vinguis a l’escola.

Primerament, dir-te que és una Escola Bressol Municipal (EBM) anomenada l’Oreneta. L’escola té cinc grups d'infants, el grup de lactants (0-1 any) és de vuit infants, els grups de caminants (1-2 anys) són de deu infants i els grups de grans (2-3 anys) són de divuit aproximadament. La capacitat màxima de l'escola és de seixanta-tres places. Pel que fa als espais, les aules no són ni molt grans ni molt petites. Cal dir que, totes les aules tenen accés a una terrassa molt allargada que comunica amb un pati de sorra. Afegir també, que l’horari de l’escola és de 8h a 17h, tot i que, alguns nens poden entrar més tard o marxar abans fet que estan en període d’adaptació.

Està situada al barri de Sarrià de Barcelona, per tant, el nivell socioeconòmic de les famílies acostuma a ser mig-alt. (Passeig de Santa Eulàlia, 18, 08017 Barcelona, Espanya)

Tal i com he dit anteriorment es tracta d’una escola bressol (0-3 anys) i la classe on anirem aquests dies és la de 2-3 anys. Aquesta aula està formada per 20 alumnes.

Quant a les rutines, els nens arriben esmorzats de casa i el que fan depenent vagin arribant a l’escola és jugar a la classe i, després cap a les 10:30 van al pati de sorra. Durant l’estona de pati les mestres entren a alguns nens a la classe per canviar-los de bolquer. Seguidament, a les 11:30h entren en grups petits a la classe, es renten les mans i dinen. Després, cap a les 13h aproximadament fan la migdiada i, un cop s’aixequen es tornen a canviar de bolquers els nens que en portin i els altres fan les seves necessitats al vàter. Afegir també, que a la 13h la mestra de la classe marxa a dinar i ens quedem les noies de pràctiques amb els infants. Quan són les 15h som nosaltres les que anem a dinar fins les 16h aproximadament. Finalment, els nens berenen amb la mestra cap a les 15:30h i fins les 17h juguen a la classe.

Un dels aspectes a tenir en compte quan estàs a una escola bressol amb criatures tan petites és la roba. És a dir, procura venir amb roba còmoda i no gaire sofisticada, ja que pot ser que se’t taqui o no et sigui pràctica a l’hora d’estar amb els nens. Personalment, jo vaig amb malles, samarreta de màniga curta ample i depenent de si fa fred o no em poso unes bambes velles o les crocks. Aquesta n’és una opció, potser tu en trobes una altre de semblant, si és així, cap problema. També, és important el tema de no maquillar-se i el cabell ben recollit, perquè és com estaràs millor i t’estalviaràs ensurts.

El que m’interessa és que vegis una mica el ritme que hi ha a les escoles bressol i sobretot que observis molt. Si tens qualsevol pregunta durant l’estada a allà estaré encantada de intentar donar-li resposta.

El meu nom és Aida, per qualsevol dubte que tinguis no dubtis en preguntar-me’l!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada