dilluns, 23 de desembre del 2013

Pot ser que no sigui un adéu... sinó un fins aviat!

Molt bona tarda a tothom, 

Com he dit en la darrera entrada, aquella era la última activitat que feia de l'assignatura de GTIC. 
És per això que, aquest bloc deixarà d'estar actualitzat i romandrà a la xarxa amb aquesta entrada com a final. Tot i això, espero que algun dia pugui tornar a obrir-lo per poder-vos il·lustrar amb els meus aprenentatges a la universitat. 
M'agradaria afegir que, realitzar aquest bloc ha enriquit moltíssim el meu coneixement envers a les noves tecnologies. Cal dir que, no només he aprés diferents eines o recursos útils per a dur a terme a la xarxa, sinó que també he pogut descobrir el nou món dels blocs, aquell tan ampli i extens que et permet tenir a l'abast informació de qualsevol tipus.


Espero que us hagi agradat i us hagi servit tota la informació que he recopilat en aquest lloc web.
Moltes gràcies, i fins aviat!!

"Taxonomia de Bloom".

Hola a tots/es!
L' última activitat de GTIC, consisteix en fer una taula amb aquelles eines i recursos TIC utilitzats al llarg del semestre. A més a més, també hi constaran aquelles habilitats cognitives segons la Taxonomia de Bloom, per tal de poder-les relacionar amb cadascuna d'aquelles eines emprades.
M'agradaria afegir que, ha estat molt interessant descobrir noves eines o recursos com el CmapTool o els Wikis ja que, considero que ambdues eines són força completes a nivell cognitiu. També, he trobat important aquella habilitat cognitiva anomenada recordar, perquè sense la memòria poques coses podríem recordar per tal de després comprendre-les, aplicar-les, analitzar-les, avaluar-les i crear-les.
Us adjunto la taula que he dissenyat: Taxonomia de Bloom by Aidald.


Gràcies!!

Què no podríem fer sense els ordinadors?

Hola de nou!

L'altre dia a la classe de GTIC, vàrem fer un llistat d'algunes de les coses que podiem fer utilitzant eines concretes i que sense l'ajuda dels ordinadors fora impossible de fer. Aquí, teniu la llista:

  1. L' ús d'una aplicació, que et permet crear un lloc web col·laboratiu editat des del navegador i pels usuaris. Aquest programa rep el nom de, Wiki.
  2. Efectuar presentacions multimèdia amb animacions, des del programa PowerPoint.
  3. Utilitzar els traductors online.
  4. Fer servir els xats o les videoconferències amb el Whatsapp o el Viber.
  5. Compartir informació amb tot el món, gràcies a Blogger.
  6. Construir gràfics estadístics o fulls de càlcul amb l' Excel
  7. Jugar amb un programa de donar ordres en el que l'ordinador és l'alumne, Scratch.
  8. Transmetre informació, penjar fotografies o donar opinions sobre qualsevol aspecte a tothom a qui tu permetis que ho visualitzi, a través del Twitter.
  9. Organitzar els teus espais o la teva informació de l'ordinador, amb Netvibes.
  10. Visualitzar o crear videos amb el YouTube.

M'agradaria afegir que, aquest és un petit recull molt general d'alguns dels aspectes que he treballat a les classes de GTIC. Cal dir que, ha sigut molt enriquidor poder treballar més a fons cadascun d'aquests aspectes, ja que molts d'ells em serviran per utilitzar-los en un futur amb els infants.

Gràcies, i fins aviat!

Una vessant més poètica...

Bon dia!

Fa uns quants dies, vàrem haver de llegir un poema en veu alta davant de tota la classe. Aquesta tasca, la vam realitzar a COED, una de les assignatures que tenia en aquest primer semestre de la universitat.

Tot seguit, us adjunto el poema que jo mateixa vaig escriure i vaig recitar de memòria:

RECORDS.

Es despertava amb un somriure
i caminava al seu costat,
com si res li impedís viure
sent víctima d'una gran falsedat.

Dies plens de tristor
on tot és res i res és tot,
com aquella nit de negror,
un somni que ja és mort.


Espero que us hagi agradat, gràcies!

dimecres, 11 de desembre del 2013

Les quatre metàfores.


Hola a tots/es!
A la darrera classe de GTIC, vàrem estar parlant sobre les quatre metàfores. I ara us preguntareu, que són? Doncs bé, aqui teniu un lloc web on us explica clarament quins tipus de metàfores hi ha i quines característiques presenta cadascuna: Les 4 metàfores.Un cop vaig acabar de llegir-me l'entrada del bloc que us he adjuntat, vaig dur a terme una recerca d'exemples (pàgines web infantils) per a cadascuna de les quatre metàfores i aquest n'és el resultat:





M'agradaria afegir que, m'ha sigut un pèl complicat trobar exemples d'algunes metàfores ja que la majoria d' elles eren  de tutorial, és a dir el ordinador com a professor. Dir també que, he pogut descobrir un nou lloc web on poder compartir informació amb la resta del món, s'anomena: Scribd.

Gràcies!

dimarts, 3 de desembre del 2013

Microsoft Word, el nostre gran desconegut?

Bon dia a tothom!

Ahir a la classe GTIC vàrem descobrir diversos àmbits que desconeixem del MicrosoftWord, un dels programes amb els que més familiaritzats estem actualment. Seguidament, us plantejaré dues de les qüestions que ahir vam resoldre a classe:

microsoft_word_2010

  • Com s'escriuen les cites APA? 
Una de les maneres que existeixen per poder escriure cites APA, és la del autor abans d'oració. És a dir, un cop tens escrit el que vols et dirigeixes cap a l'opció de la part superior del programa que diu "Referencias" i esculls l'opció "Insertar cita" per tal de poder crear-ne una de nova. Un cop has posat l'autor, l'any i tot el que et demana, li dones a "Aceptar". Així doncs, tindrem una cita posada correctament.
  • Com es fan els índexs automàtics?
A l'hora de fer un índex, sempre és més còmode si aquest et ve fet automàticament pel programa. És per això que té un botó a l'apartat de "Referencias" en el que hi ha una opció que diu "Tabla de contenido". Així doncs, un cop tinguis tots els apartats fets, només fent clic on us he dit anteriorment, us sortirà un índex ben estructurat.

Gràcies.

divendres, 29 de novembre del 2013

Organitzem i compartim la informació amb Padlet i Gliffy!

Hola de nou,

Fa uns dies vaig descobrir una magnífica eina per tenir el meu propi suro i poder fer els meus petits escrits, s'anomena...Padlet i com he dit és un suro digital en el qual transmetem idees o conceptes sobre un tema.


De moment, he volgut crear un Padlet sobre tres esports: la natació, la dansa i el futbol. Espero que us agradi.



A més a més, també vaig descobrir una bona manera de representar procediments amb la finalitat de resoldre una tasca: els fluxogrames. Aquests, els he pogut fer servir a través de Gliffy, una eina on-line que em permet crear una mena de mapes semàntics amb les paraules clau que més m'interessin.
Aqui, us deixo la tasca feta individualment:

Gràcies!!

Benvingut al nou món dels...mapes conceptuals!

Bon dia a tothom,

Avui m'agradaria parlar-vos dels mapes conceptuals, una de les eines més emprades pels estudiants a l'hora de fer un resum de tots els aspectes d'un tema.

Comencem...
L'altre dia a la classe de GTIC, vàrem descobrir noves maneres de fer mapes conceptuals sense necessitat de tenir a mà un paper i un llapis. Així doncs, vam utilitzar un programa d' ordinador gratuït anomenat CmapTools que permet realitzar mapes conceptuals.


[cmap.gif]


L'activitat que vam realitzar a classe consistia en crear un mapa conceptual a partir d'un text, que parlava sobre el "dinar de Nadal" d'una família. Seguidament, vaig haver de llegir-me amb molta concentració cadascun dels aspectes d'aquell text per tal de poder plasmar-los en el mapa. 

A l'hora de crear-lo vaig tindre poques dificultats ja que era força intuïtiu el seu funcionament. El que em va costar més va ser enllaçar cadascun dels conceptes amb els que els hi pertocava, ja que hi havia vegades que estaven massa lluny per adjuntar-los.

Com a conclusió, m'agradaria dir que tan els mapes conceptuals, com els texts o com d'altres eines... són recursos que fem servir per transmetre idees o emocions a un receptor.

Aqui teniu el resultat del meu mapa amb el CmapTools:


Gràcies, i fins la propera!

dimecres, 27 de novembre del 2013

Viquipèdia, col·laborem-hi tots junts!

Bon dia,

L'altre dia a la classe de GTIC vàrem estar parlant sobre l'enciclopèdia digital de contingut lliure que tothom pot millorar, la Viquipèdia.


Wikipedia

Hi ha alguns aspectes que hauríem de tenir en compte abans de crear o fer una modificació en un article de la Viquipèdia, aquests els trobareu al bloc següent: 

El que vàrem fer a classe, va ser formar grups de tres persones per tal de poder crear o modificar un article de la Viquipèdia. Pel que fa al meu grup, vàrem decidir crear un usuari individual i després anar-hi treballant conjuntament a partir de la informació de cadascuna.
Afegir també, l' importància de posar referències o cites a l''hora de realitzar alguna modificació en una pàgina de la Viquipèdia, ja que d'aquesta manera podrem informar d' on hem extret la informació aportada.

Seguidament, us adjunto l'article que vàrem modificar on el tema és, la Pilota:

Per acabar, m'agradaria dir que ha sigut una tasca força enriquidora per a mi, ja que he pogut aportar el meu gra de sorra a una de les pàgines web més emprades i visitades per la societat. Afegir també, que en un principi he tingut la sensació d'estar una mica perduda perquè no sabia com funcionava, però després he vist que no era tan difícil si tenia una mica de paciència.

Gràcies!!

dissabte, 16 de novembre del 2013

Parlem de les PDI i de l' iPad!

Bona tarda,

Ahir va ser el darrer dia de la Setmana de Reflexió i Pràctica Educativa, és per això que he optat per fer aquest tancament de la setmana a través del Bloc. 
Així doncs, vàrem gaudir d'una xerrada sobre les PDI (Pissarres Digitals Interactives) i les tauletes , un tema molt lligat a l'assignatura de GTIC.

Les PDI, són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia i un videoprojector que projecta sobre una pantalla que veiem a l'ordinador. 
És per això que són considerades per molts com el futur en els mitjans de projecció col·lectius.

Els que estigueu interessats en saber més sobre les PDI, us deixo un enllaç amb més informació sobre el tema: Pissarra digital


PDI:

Grafisme a la pissarra digital (16)

L' iPadés una tauleta tàctil desenvolupada per Apple Inc., es posiciona en una categoria entre un "telèfon intel·ligent" i un ordinador portàtil.
Cada cop hi ha més escoles que opten per introduir a les aules l'iPad, com per exemple en el cas del Col·legi Mare de Déu de la Mercè. Aquesta digitalització, presenta una sèrie de característiques per a l'escola: 
  • Cada mestre tindrà la seva tauleta (agenda, plataformes educatives, avaluacions...).
  • Hi haurà un total de 40 tauletes a disposició per als alumnes (eina compartida).
  • Les tauletes es faran servir en els racons o estones lliures.
  • Descobriment de noves apps (Per exemple: Puppet pals, per a cicle inicial).


iPad:

O iPad 2 Voltou! E pode ser Seu!

Gràcies!

Espectacles nostàlgics

Bon dia a tothom,

M'agradaria mostrar-vos un dels grans moments d' ahir, aquell que ens va fer retrocedir a alguns a la nostra infància. Aquest espectacle va ser una de les activitats programades per la Setmana de Reflexió i Pràctica Educativa. 
Tot i que, teniu el seguiment de tota la setmana al meu Twitter, m'ha fet especial il·lusió mostrar-vos aquest vídeo que vaig poder gravar, per tal de que us en pugueu fer una idea de com de divertit va ser.



Gràcies, espero que el gaudiu tant com ho vaig fer jo!

dilluns, 11 de novembre del 2013

Seguiu-me a Twitter!

Bona tarda a tots/es!

Avui hem iniciat la setmana de Reflexió i Pràctica Educativa, per tal de poder dur a terme un seguiment del que anem fent dia a dia m'he creat una compte de Twitter. Així doncs, hem permetrà anar citant cadascuna de les opinions que m'aniran generant les diferents activitats.

Follow me on Twitter! @woofer_kyyiv
Flickr


Aqui us adjunto un dels meus tuits sobre la conferència de Jaume Cela, la primera activitat d' avui:

I també uns dels tuits sobre l'excursió a Collserola, la segon activitat d' avui:


Aquest és el meu Twitter:
AidaldEducadora

Gràcies.

divendres, 8 de novembre del 2013

Ballem?

Hola de nou,

L'altre dia a la classe de Música, vàrem descobrir diferents tipologies de danses. Així doncs, gràcies a  l'ajuda d'algunes companyes meves que es van preparar aquells pasos sobre cadascuna de les modalitats vam ballar polca, flamenc, sardanes, hip- hop, entre d'altres... També gaudirem d'una activitat d'expressió corporal molt interessant.

Trobo que és necessari que els infants ballin i es moguin tan com ho necessitin per tal de poder divertir-se tot gaudint de la Música.

Us adjunto un dels exemples de danses que vàrem ballar, la polca:


Youtube

Gràcies!

Primeres pràctiques amb apadrinaments!

Bones,

Ahir vaig tenir el gust de poder conèixer a la meva padrina, es diu Olivia i és una noia que està cursant el tercer any de Grau en Educació Infantil. Ella serà la que em guiarà la setmana que ve quan vagi a la llar d'infants "El Drac" de Vilanova i la Geltrú a fer les meves primeres pràctiques.
Tinc moltes ganes de descobrir coses noves i poder aprendre cada cop més sobre l'educació.


Wikimedia

Us adjunto l'enllaç del lloc on aniré d'aqui uns dies, s'anomena l' EBM El Drac:

Gràcies, i fins aviat!

dimecres, 6 de novembre del 2013

Wikis a l'educació

Hola de nou,

M'he quedat amb ganes d'explicar-vos més coses sobre els wikis. És per això que ampliaré una mica més sobre el tema i us parlaré dels Wikispaces.

Segons l'article de Jordi Adell, els wikis en l'educació poden servir per infinitat de coses en una classe. Per exemple: per establir un espai de comunicació de la classe, un espai per presentar treballs, per crear un manual de la classe o un arxiu de texts en procés d'elaboració...
A l'article també parla sobre l'esperit wiki, consisteix en compartir i millorar col·lectivament la informació que més ens interessi.

Us adjunto l'enllaç per tal de que us pugueu llegir amb calma l'article de Jordi Adell:
"Wikis en educación"

  • Què és el Wikispaces?
El wikispaces és un lloc per hostatjar gratuïtament wikis. Els usuaris poden crear les seves pròpies wikis fàcilment. Els wikis gratuïts estan finançats a través de la inserció de discrets anuncis de text.

La Itziar i jo hem creat un Wikispaces sobre un dels economistes amb més renom, Xavier Sala i Martin.

Us adjunto una imatge i l'enllaç del nostre Wikispaces:

Gràcies!

Parlem dels wikis!

Bon dia a tothom,

Fa dos dies a la classe de GTIC vàrem parlar dels wikis. Primerament m'agradaria introduir-vos una mica el que són i quines són les seves característiques principals.
  • Què és un wikis?
Un wikis és una aplicació informàtica que se situa en un servidor web, aquest permet editar i afegir continguts als seus usuaris.

  • Quines són les seves característiques principals?
  1. Qualsevol pot canviar qualsevol cosa.
  2. Flexibilitat de la seva estructura.
  3. Estan lliures de "ego", és a dir la feina és col·lectiva i est troba en un canvi constant.
  4. Redueix complicacions.
Us adjunto una imatge treta de la Wikipedia Commons, que resumeix molt bé els wikis:

Wikimedia

M'agradaria citar unes preguntes que em van vindre al cap quan em van parlar dels wikis.

  • Quina diferència hi ha entre un wiki i un bloc?
El professor de GTIC ens ha facilitat aquesta informació en el seu bloc, aqui hi he trobat aquesta presentació on ho explica ben detalladament: Gestió de la Informació i Educació.


Blogs y Wikis from Tíscar Lara

  • Quins valors pedagògics tenen els wikis?
He trobat un enllaç d'un bloc força interessant que parla sobre aquest tema de manera clara i entenedora:
Bloc: De les TIC a les TAC.

Gràcies!

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Un color, una emoció.

Bon dia a tots/es!

Ahir a la classe de Llenguatge Visual i Plàstica ens van explicar les diferents emocions i idees que ens pot arribar a transmetre un color.

Per tal de que us en feu una idea, us deixo amb un vídeo força il·lustratiu sobre el tema: 


Gràcies!

Descobrim el Google Sites!

Bones,

L'altre dia a la classe de GTIC vàrem treballar amb una nova eina per crear pàgines webs i compartir-les amb qui més ens interessi, s'anomena Google Sites. És una aplicació online gratuita oferta per l'empresa nord-americana Google. Aquesta aplicació permet crear un lloc web o una intranet d'una manera tan senzilla com editar un document.

Aquí teniu la seva icona:

Wikimedia

Seguidament us adjunto un vídeo que he trobat a Youtube sobre Google Sites, on us explica molt detalladament cadascun dels pasos que haureu de seguir per tal de crear-vos i dissenya la vostra pàgina web:



Finalment, m'agradaria mostrar-vos la pàgina web que vàrem decidir crear la meva companya Itziar i jo, es tracta d'una ludoteca virtual. 

Les ludoteques són aquells racons delimitats que tenen una finalitat lúdica, educativa, cívica, social i cultural, que tenen com a objectiu principal garantir el dret dels infants al joc i col·laborar, per la qual cosa estan dotats d'un fons organitzat de jocs, joguines i altres elements lúdics. 

Aquí teniu l'enllaç del nostre Google Sites:

Espero que us hagi sigut útil, gràcies!

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Rita Pierson: Every kid needs a champion

Hola de nou!

M'agradaria compartir amb tots vosaltres aquest vídeo de la Rita Pierson, una dona que ens parla sobre aquest afany de superació per voler ser millor educadora dia a dia.

He trobat el vídeo gràcies a les TED, que estan penjades al Youtube:
















Espero que us agradi, gràcies.

"Documentar, una mirada nova"

Molt bon dia a tothom!

L'altre dia vàrem llegir el llibre de "Documentar, una mirada nova". El professor ens va dir que enlloc de fer un resum sobre el llibre, havíem de posar en pràctica el que realment ens havia transmès el llibre, és a dir el significat de documentar.

Us adjunto una de les imatges amb les que vaig poder documentar el meu treball sobre el Mercat de l' Abaceria de Gràcia (Barcelona):


Sites

Gràcies!

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Prezi VS PowerPoint

Bon dia a tots, 

Fa dos dies a la classe de GTIC, vàrem descobrir una nova eina de treball, el Prezi! 


Prezi és un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual, afegir també l'avantatge que comparteix amb el Google Drive, i és que els podem modificar varies persones des de diferents llocs.


Us adjunto el meu primer Prezi i un dels que més m'ha agradat:

  • Els colors de Aida Latorre: 

  • El Arte de Correr de Kattia Marin:
Prezi: El arte de correr.

Penso que aquesta eina de treball ens facilitarà molt més la feina a l'hora de fer presentacions ja que et proporciona més llibertat i creativitat. A diferència del Power Point, el Prezi és molt més dinàmic i crec que pot arribar a transmetre millor el missatge.

Gràcies i fins la pròxima!

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Analitzem un bloc educatiu

Hola de nou, 

Avui analitzaré un bloc educatiu, és un dels guanyadors del Premi Espiral de Edublocs de la setena Edició, us adjunto el link per tal de que el pugueu visualitzar:

Primerament, dir-vos que és un bloc sobre Educació Infantil on es comparteixen les experiències i les eines d'una mestre per tal de que tothom pugui aprendre. Els continguts acostumen a estar en format de text i d'imatge, tret d'algun on apareix amb vídeo.

Segons el llibre que hem llegit, és un bloc tan d'aula com de mestres, on s'hi duen a terme diferents entrades que expliquen les diverses activitats realitzades en una classe i les idees que té en ment la propietària del bloc, l' Aurora.

Com podem observar, aquest bloc està dividit per categories i etiquetes a la part superior i per un recull bastant ampli d'informacions addicionals al lateral dret. 
La plataforma que utilitza és la de Blogger, una eina força útil per tots aquells que vulguem compartir els nostres coneixements amb els altres.

Les entrades d'aquest bloc són bàsicament activitats que ha realitzat l' Aurora per tal de que tothom pugui assabentar-se del que fa i de quines idees té. S'hi treballen competències com l'organització de materials, la reutilització de materials, diferents maneres d'aprendre jugant...

Afegir també, que hi apareixen comentaris de tot aquell públic a qui va dirigit el bloc, és a dir de pares, mares, educadors, interessats en el tema i molts més.
Per últim, dir-vos que aquest bloc també disposa d'un blocroll on hi podem veure quins blocs són els que llegeix l' Aurora.

Gràcies i fins aviat!

Què hem après dels blocs?

Hola a tothom!

L'altre dia a la classe de GTIC vam estar comentant les idees que havíem après sobre el llibre "Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions i experiències per a docents". També vam parlar de la diferenciació entre blocs digitals i revistes de paper, i clarament els blocs són cada cop més usats per la societat.

Idees a destacar sobre el llibre:
  • Web 2.0 
És un web on els mateixos usuaris són els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica.
  • Blogroll 
És el llistat de blocs que més t'interessen, apareix al lateral del teu bloc i és una de les eines que pots afegir-hi.
  • RSS 
És la font d'informació que més t'interessa i que pots sincronitzar en el teu bloc.
(Explicat anteriorment en una altre entrada).
  • Tipus de blocs 
Blogger, Coctelera...
  • Classes de blocs 
Seminari, aula, personals, centre...

dimarts, 15 d’octubre del 2013

12 Propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point

Bon dia,

Ahir vam treballar un text sobre les 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point, fet pel nostre professor de GTIC. 

Aquest text ens parla sobre dues de les maneres d'ús de la presentació amb Power Point, la tradicional i la creativa. A partir d' aquí, ens mostra una sèrie d'avantatges i inconvenients sobre ambdues maneres, com en el cas de l'ús tradicional on el principal problema és l'excés de lletra en una mateixa diapositiva.

Paral·lelament, anàvem relacionant algunes presentacions amb alguns fragments del text. Com ara, el tema dels llorigons, que apareix al final de la pàgina 5 del text i fa captar l'atenció dels alumnes per tal de que se n'adonin de les trampes que el proposa el Power Point al llarg de la presentació.


Us adjunto el link amb el text de les 12 Propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point: PDF

Gràcies!

dijous, 10 d’octubre del 2013

Sir Ken Robinson: "Las escuelas matan la creatividad" TED 2006

Bon dia a tothom!

L'altre dia a COED, ens van ensenyar aquest vídeo sobre l'educació. Bàsicament parla del futur de l'educació, de la jerarquia que hi ha en les assignatures, i de la multi-funcionalitat que tenen les dones en comparació amb els homes.
Penso que és un vídeo força interessant i alhora entretingut per com s'expressa ell parlant i la gràcia que li dóna a l'hora de fer bromes.


Youtube

Espero que us agradi, fins aviat!

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Les videolliçons i els videos motivadors de J.Ferrés.

Bon dia!

Seguint amb l'escriptor J. Ferrés, descobrim el que ell anomena com a "videolliçons" i "videos motivadors". Per tal de poder-vos explicar amb claredat que signifiquen aquests dos termes, us adjunto la següent pàgina web: Edu3

edu3.cat

Un cop entreu en aquesta pàgina, podreu distingir entre:
  • "Videolliçons" (durant), són reproduccions de vídeo que ens ensenyen conceptes sobre algun tema, no tothom les percep de la mateixa manera, és per això que són més eficaces treballades individualment.
  • "Videos motivadors" (després) , són reproduccions de vídeo que ens transmeten emocions a través de la música, colors, personatges... És un vídeo per veure de manera col·lectiva o amb grup.
A mesura, que aneu veient les diferents reproduccions d'aquesta pàgina web, podreu catalogar-los com a "videolliçons" o com a "videos motivadors".
Gràcies, us espero el pròxim dia amb més GTIC!

"Video y educación" de J. Ferrés.

Bones,
Ahir a la classe de GTIC varem treballat amb el llibre de "Video y educación" de J. Ferrés, concretament amb tres dels capítols del llibre. 

-"Un nou home":
Ens parlava de l'hemisferi dret i l'hemisferi esquerra del nostre cervell. Avui en dia la societat tendeix més cap a l'hemisferi dret, aquell on s'hi troben les emocions, la reconstrucció  de conjunts o els rostres. En canvi, en el de l'esquerra hi trobem la part més analista i/o deductiva amb la lectura i l'escriptura.

-"Un nou mode de conèixer":
Ens parlava de les diferents concepcions que tenim sobre conceptes com l'amistat, ja que són temes molt subjectius i per tant la persona pensa de manera distinta a la resta. A partir d'aqui se centra en la diferència que hi ha amb escriure una frase (procés lògic) i veure una foto (instantani), on tornem a veure aquesta distinció dels dos hemisferis.

-"Un nou llenguatge":
Ens explicava com la imatge passa a ser emoció i després idea quan mirem una pel·lícula i com la imatge passa a ser idea i després emoció quan llegim un text

Us adjunto el link per si voleu donar-li un cop d'ull al llibre on-line:

dissabte, 5 d’octubre del 2013

Copyright i CC

Hola de nou!

Avui us explicaré el que vaig aprendre en la darrera classe de GTIC, doncs bé, el professor ens va explicar quins tipus de llicències ens autoritzen o ens restringeixen el poder fer ús de la informació de pàgines web. 

Primerament, hi ha el Copyright, que s'utilitza per indicar que una obra està subjecte als drets d'un autor i per tant no tens la llibertat de poder copiar, publicar,... la informació d'aquella pàgina en un altre lloc.
Apareix també el Copyleft, que és tot el contrari a el Copyright, ja que et permet la lliure distribució de copies i versions modificades d'una obra, tot exigint que el mateixos drets siguin guardats en les versions modificades. Per a més informació: Copyleft

Copyright Symbols
Flickr

Després, tenim la "CC" (Creative Commons) una llicència gratuita que no està subjecte sota els drets d'un autor, la qual cosa vol dir que et permet copiar, compartir, publicar... la informació d'un lloc web en un altre de diferent.
Per a més informació: Creative Commons.

A partir d'aqui, quan volgueu copiar o fer ús d'una informació que no sigui vostre, haureu de comprovar si està subjecte o no per alguna de les llicències explicades anteriorment. Per posar-ho més fàcil, us diré que en el cas de voler copiar imatges és molt recomanable fer-se una compte "Flickr" o utilitzar "Wikipedia Commons" com a llocs autoritzats per dur a terme aquestes accions de manera legal.

Us adjunto els links de les dues pàgines:
M'agradaria afegir dos conceptes més, el software privatiu i el software lliure. 

Software privatiu: També anomenat software de propietat. És un programari amb restriccions d'ús, modificació i no es pot copiar ni redistribuir versions modificades o no modificades.
Software lliure: És una programari que es pot usar, estudiar, copiar, redistribuir i modificar sense cap mena de restricció.


Per acabar, penso que és molt important saber d' on extraiem la informació i si aquesta està autoritzada o no per poder-ne fer ús en d'altres llocs. Això dóna un gran exemple als nens, ja que d'aquesta manera duen a terme accions de manera legal i amb total seguretat.

Fins aviat!

dijous, 3 d’octubre del 2013

El dia a dia d'unes universitàries (Youtube)

Bones a tots,

L'altre dia a  la classe de GTIC, el professor ens va ensenyar a editar un vídeo.
Primerament, ens varem posar per parelles per tal d'escollir el tema sobre del que tractaria el vídeo. Un cop decidit el tema, varem gravar i penjar diverses seqüències amb el mòbil (amb privacitat). Seguidament, hem hagut d'adjuntar cadascuna d'aquelles seqüències per tal de poder crear una gravació més conjunta i li hem afegit un efecte d'imatge. 
Finalment, el vídeo es va penjar al meu canal tot seleccionant la opció de compartir.
Aquí teniu el vídeo:


Youtube

Gràcies, espero que us agradi!

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Noteflight

Hola a tots!

Avui a la classe de música, ens han ensenyat a editar una partitura amb el programa Noteflight.
Us adjunto la cançó que hem creat, es titula Frere Jacques:


Espero que us agradi, fins una altre!

Organitzem l'espai informàtic amb Bookmarks, Netvibes, Scoop.it

Hola!

L'altre dia a la tercera classe de GTIC, el professor ens va explicar com podíem guardar les nostres pàgines web d'interès i alhora endreçar-les en carpetes. 
En primer lloc, obrim el buscador i ens dirigim cap a la part dreta, allà hi trobarem tres línies en horitzontal. Fent "clic" sobre aquestes, aneu a l'opció que diu, "Marcadors". Seguidament, busqueu el "Gestor d'adreces d'interès" (en cas de tenir el Windows 8) i afegiu una nova carpeta. Així doncs, podreu crear tantes carpetes com vulgueu i en cadascuna d 'elles hi podreu posar allò que més us interessi. A més a més, al final del buscador hi tenim una estrella petita, aquest recurs s'anomena "Bookmarks" i com veuràs és ideal per a guardar pàgines web en el nostre gestor d'adreces d'interès.

Una de les altres coses interessants que ens va ensenyar el professor, fou una web anomenada “Netvibes”. Aquesta web ens permet visualitzar d’ una manera ben clara aquelles pàgines web que més ens interessen. A més a més, pots cercar informació de tots tipus i seleccionar el buscador que més t’ interessi. 
Us adjunto el link de la pàgina web: Netvibes

Per tal de poder visualitzar i endreçar les nostres pàgines d'interès, haureu d'anar a la web que més us interessi i buscar la següent icona:

RSS Combined












Flickr

Aquesta icona, s'anomena RSS (Really Simple Syndication), i per tal de poder fer-la servir, haureu de fer clic sobre d'ella i copiar la URL. Després, us dirigiu cap al vostre Netvibes i a la part esquerra veureu que posa afegir canals, doncs només haureu de copiar la URL de la web.
Us adjunto també, un video explicatiu sobre els RSS, l'ha penjat el professor de GTIC al seu bloc: Gestió de la Informació i Educació





Per acabar,  us parlaré sobre una eina força eficaç per buscar informació sobre qualsevol tema. S'anomena "Scoop it" i ens obrirà el ventall d'opcions quant a la recerca, ja que no es tancarà únicament amb el buscador. Així doncs, per poder fer ús d'aquest buscador només cal que us registreu a la pàgina web i escolliu quin és el vostre tema d'interès per tal de poder buscar la informació que vulgueu i poder-la compartir amb la resta de gent que hi estigui registrada.
Per acabar us afegiré la meva compte de "Scoop it" a la part superior esquerra del meu bloc.

Gràcies, i fins una altre!

diumenge, 29 de setembre del 2013

Google Drive

Hola de nou!

Ahir va ser el segon dia de GTIC, el que vam fer va ser llegir l'entrada d'un dels blocs que va començar una noia de la classe. Després, el professor ens va posar un video sobre el Drive, per tal de començar a treballar amb aquesta nova pàgina. El Drive, és una eina força útil alhora de fer treballs en grup, ja que et permet modificar un document sense que aquest s'hagi de guardar i enviar als altres components del grup. De tal manera que la informació del treball, queda guardada un cop que un dels membres faci algun canvi en el treball.

La feina que hem fet consisteix en fer una presentació amb grups de tres o quatre persones, i dur a terme una presentació tot fent servir el Drive. El tema que ens ha tocat ha estat: "Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules." A partir d' aquí, una de les components del grup a hagut de compartir el document amb la resta del grup, per tal de que la resta hi pogués intervenir.
Per acabar us adjunto el document, la presentació i el formulari.




Això és tot, us espero el proper dia amb més GTIC, gràcies!

Webquests

Hola!

Avui us explicaré una de les activitats que ens va proposar fer el professor de GTIC. Es tracta de penjar un vídeo en el bloc, per tal de saber com dur a la pràctica aquest exercici.
Primerament, he anat a la web en la que si trobava el vídeo i he copiat, enganxat l'enllaç que apareixia en la part superior del vídeo. Un cop enganxat l'enllaç a la meva entrada, l'he hagut de passar en HTML per tal de poder modificar les mesures a través del codi embed. Aquestes mesures estan citades on apareixen les paraules height i width.
Una webquest, és una de les idees didàctiques que es fa servir amb l' internet i que el seu funcionament es basa amb el constructivisme.
Finalment, us penjo el vídeo on veureu l'experiment que desenvolupa una mestre amb els seus alumnes sobre les constel·lacions zodiacals.


Edu3

Gràcies!

dilluns, 16 de setembre del 2013

Primeres sensacions

Avui he començat el mòdul de GTIC, és per això que he creat aquest blog. Bé...encara que no ha estat gaire de profit en el meu cas. Us explico, resulta que al començar la classe havia d'introduir el nom d'usuari i la contrasenya, però alguna cosa no he fet bé perquè no m'ha deixat entrar. El cas es que he estat quasi bé tota la classe sense fer ús de l'ordinador. Aleshores, he anat al servei informàtic a demanar que m'ajudessin a detectar quin era el problema. Un cop allà, l'encarregat del servei informàtic m'ha dit que la contrasenya que jo havia creat estava posada al correu enlloc de en el blink. Quan he tornat a la classe ja no quedava gaire temps per fer la meva primera entrada, és per això que m'he endut feina a casa, però ara que ho penso, feina no és la paraula.